Site de informare a Achiziţiilor Publice

Prin site-ul http://achizitiipublice.judetulharghita.ro Consiliul Județean Harghita dorește să vină în ajutorul antreprenorilor locali facilitând accesul direct și nemijlocit la informații privind achizițiile publice publicate de instituțiile publice din județul Harghita.

Acest site a luat naștere prin reorganizarea și modernizarea paginii web http://cumpararidirecte.investinhargita.ro creată în mai 2016 de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în cadrul programului „Oferta cea mai bună”, premiată de către unul dintre cele mai populare site-uri din țară specializate în domeniul administrativ „Administratie.ro” la Gala laureaților, care a avut loc la Poiana Brașov în data de 29 septembrie, cumpararidirecte.investinhargita.ro fiind considerată cea mai bună practică la categoria „Aplicabilitatea tehnologiei moderne în administrația publică”.

În cursul anului 2016 a fost elaborat un sondaj - printr-un chestionar online – privind eficiența platformei. Acesta includea șase întrebări cu răspunsuri opționale și o întrebare deschisă. Conform rezultatului sondajului putem afirma că 97% dintre respondenți consideră pagina web ca fiind utilă. 91% au primit informații despre achizițiile publice noi prin utilizarea platformei și 94% sunt de părere că ar fi bine venită implicarea mai multor instituții publice din județ pentru a crește numărul cererilor de oferte. În prezent 29,4% au depus oferte în urma achizițiilor vizualizate pe site. Dintre respondenți 82,4% susțin că site-ul se poate folosi cu ușurință. În cadrul sondajului se căuta răspuns și la întrebarea: să apară pe site executările silite din județ - 82,4% au răspuns pozitiv. Cei intervievați au înaintat și propuneri, acestea în mare parte sunt legate de folosirea paginii, dar s-au primit și propuneri inovatoare. Totalizând rezultatul sondajului primar, putem spune că o mare parte dintre cei intervievați consideră utilă pagina și mulți au primit informații despre achizițiile publice noi prin utilizarea platformei.

Începând din mai 2016 în decursul unui an au fost publicate peste patru sute de achiziții publice, site-ul a fost vizitat de 25.796 de ori și nu în ultimul rând a generat 72.000 de newsletter-uri.

Informații utile

Pentru a cunoaște pașii care trebuie urmați în vederea încărcării achizițiilor publice pe site, vizualizarea achizițiilor existente, etc. accesați meniul „Întrebări frecvente”.

Pentru orice fel de nelămuriri rugăm a ne contacta la nr. de telefon: 0266-207700 , luni-joi, interval orar 09:00-16:00, vineri 09:00-13:00.

Nu ne putem asuma nici o responsabilitate privind corectitudinea și actualitatea datelor publicate pe site. Instituțiile publice care încarcă informațiile sunt responsabile de conținutul acestora.